Vochtproblemen oplossen is ons vak

Is je kelder altijd vochtig? Dan is het misschien tijd om te overwegen om uw kelder waterdicht te maken want een natte kelder brengt de statboiliteit van uw huis in gevaar. Een vochtige kelder verginderd niet alleen dat u van extra ruimte in uw huis kunt genieten, maar zal ook uw kelder veranderen in een gigantische petrischaal die perfect is voor het kweken van ongezonde schimmels. Schimmel in huis is slecht voor onze gezondheid.

Veel mensen vragen zich af hoe je een natte of muffe kelder kunt genezen, als je in Google zoekt zal je veel websites van vochtverwerende producten of producten om u kelder terug waterdicht te maken. Maar stel jezelf eens de vraag, Is het echt mogelijk om een kelder uit te drogen door simpelweg de muren af te sluiten? Ja, het is mogelijk – maar om er zeker van te zijn dat u de juiste optie kiest, moet u erachter komen of het vocht van buiten komt, of dat het juist een hoge luchtvochtigheid is die condenseert op de koele muren van uw kelder en daar kan alleen een vochtbestrijder u bij helpen en daarvoor zit je hier goed want vochtbestrijding en vochtproblemen oplossen is onze specialiteit.

Hoe weet je wat het vocht veroorzaakt?

Plak een vierkant stuk aluminiumfolie van 1 voet in de binnenzijde van uw keldermuren en laat het 24 uur op zijn plaats zitten. Als er condens aan de buitenkant van de folie zit, hebt u een hoge luchtvochtigheid in uw kelder. Fixeer het met een draagbare kamerontvochtiger of een luchtbevochtigersysteem in zijn geheel in plaats van waterdichtingsproducten te gebruiken. Als de folie condensatie heeft op het binnenoppervlak (naast de muur), kan het zijn dat de grond rondom uw huis op natuurlijke wijze vochtig is van een hoge grondwaterspiegel of een slechte grondafvoer. In dat geval kan het waterdicht maken van uw keldermuren nuttig zijn. U kunt alleen uw binnenmuren waterdicht maken, waardoor het probleem mogelijk wordt opgelost. Of u kunt uw buitenmuren waterdicht maken , wat een betere gok is – maar duurder.

4 soorten binnenafdichtingen

1. Betonwerende coatings: deze dikke coatings zijn cementachtig; eenmaal droog hechten ze permanent aan betonnen en gemetselde muren. Je brengt de coating aan met een zware borstel gemaakt van tampico-borstelharen – een natuurlijke vezel. Wervel de borstel in de laatste fase van de applicatie om de muur een aantrekkelijke, afgewerkte look te geven. Concrete waterdichte coatings kunnen niet worden aangebracht op eerder geverfde oppervlakken; controleer het label. Een emmer van 5 liter (u voegt water toe aan de droge mix)

2.Op silicaat gebaseerde betonafdichters, ook wel verdichters genoemd, zijn ook alleen geschikt voor wanden die niet zijn geverfd of geseald. De zeehondenjagers weken in en reageren chemisch met ingredienten in het beton of de baksteen en vormen een hard, waterdicht oppervlak. Omdat dit penetrerende zeehondenjagers zijn, kunnen ze niet afbladderen of afpellen en kunt u eroverheen schilderen (maar controleer eerst het etiket). Het aanbrengen van een op silicaat gebaseerde sealer met een borstel, roller of spuitmachine is eenvoudig genoeg voor een doe-het-zelf-project. 1 tube kost 40 tot 50 euro en bestrijkt 200 vierkante meter, maar je hebt minimaal twee lagen nodig.

3. Waterdichting verf is een acrylformule, niet zo heel anders dan gewone muurverf. Maar je penseelt, rolt of spuit het veel dikker op – 1 tube bedekt slechts 75 vierkante meter, niet de 300 vierkante meter die typisch is voor standaardverf. Waterdichte verf is prima voor doe-het-zelf-toepassingen. U kunt het aanbrengen op geverfde oppervlakken en eroverheen schilderen zodra het is uitgehard

4. Kunststofplaten en -panelen zijn alleen geschikt als wanddichting in combinatie met binnenkelderafvoersystemen. Ze voorkomen niet dat water door de muur komt, maar ze stoppen het niet om dingen in de kelder te verpesten. Water dat door de muur stroomt, loopt langs de achterkant van het plastic naar een afvoersysteem in de vloer. Een zinkputpomp verplaatst water uit uw kelder.

Contacteer ons

Conteer een vochtbestrijding expert of een andere expert in kelderdichting,want dit is de beste manier om er zeker van te zijn dat uw keldermuren waterdicht gemaakt zullen zijn. Eerst moet de lekkage of de vochtproblemen achterhaad worden en pas nadien kan overgaan tot actie.